İç Huzur Açığa Çıkıyor Meditasyonun Özüne Dair Bir Kılavuzİç huzura ulaşmanıza ve daha tatmin edici bir hayat yaşamanıza yardımcı olabilecek basit ama güçlü uygulamaları keşfedin.

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır ve bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca kullanılır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki ana odaklanmanın bir yoludur ve stresin azalması, odaklanmanın iyileşmesi ve mutluluğun artması benzer biçimde birçok yarar sağlayabilir. Bu klavuz size meditasyonun ne olduğu, iyi mi yapılacağı ve hangi yararları sağlayabileceği dahil olmak suretiyle meditasyona dair genel bir bakış sunacaktır. Ek olarak değişik meditasyon türlerinden kimilerini tartışacağız ve bu tatbik ile alakalı daha fazla informasyon elde edebilmeniz için kaynaklar sağlayacağız. Şayet meditasyon ile alakalı daha fazla informasyon edinmek istiyorsanız ya da meditasyon pratiğine başlamayı düşünüyorsanız, bu klavuz tam size gore. Meditasyon Nelerdir? Meditasyon, zihni soluk, bir mantra ya da bir görselleştirme benzer biçimde tek bir dikkat noktasına odaklamayı içeren bir uygulamadır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki anın daha fazla farkına varmanın bir yoludur. Meditasyon yüzyıllardır bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır. Dini olmayan bir uygulamadır ve bütün inançlardan insanoğlu için yararlı olabilir. Iyi mi […]

İç Huzur Açığa Çıkıyor Meditasyonun Özüne Dair Bir Kılavuzİç huzura ulaşmanıza ve daha tatmin edici bir hayat yaşamanıza yardımcı olabilecek basit ama güçlü uygulamaları keşfedin.

İçsel Huzur Açığa Çıktı: Meditasyonun Özüne Bir Kılavuz

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır ve bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca kullanılır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki ana odaklanmanın bir yoludur ve stresin azalması, odaklanmanın iyileşmesi ve mutluluğun artması benzer biçimde birçok yarar sağlayabilir.

Bu klavuz size meditasyonun ne olduğu, iyi mi yapılacağı ve hangi yararları sağlayabileceği dahil olmak suretiyle meditasyona dair genel bir bakış sunacaktır. Ek olarak değişik meditasyon türlerinden kimilerini tartışacağız ve bu tatbik ile alakalı daha fazla informasyon elde edebilmeniz için kaynaklar sağlayacağız.

Şayet meditasyon ile alakalı daha fazla informasyon edinmek istiyorsanız ya da meditasyon pratiğine başlamayı düşünüyorsanız, bu klavuz tam size gore.

İçsel Huzur Açığa Çıktı: Meditasyonun Özüne Bir Kılavuz

Meditasyon Nelerdir?

Meditasyon, zihni soluk, bir mantra ya da bir görselleştirme benzer biçimde tek bir dikkat noktasına odaklamayı içeren bir uygulamadır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki anın daha fazla farkına varmanın bir yoludur.

Meditasyon yüzyıllardır bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır. Dini olmayan bir uygulamadır ve bütün inançlardan insanoğlu için yararlı olabilir.

Iyi mi Meditasyon Yapılır

Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır ve sizin için en iyi meditasyon yolu, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Sadece, bütün meditasyon uygulamalarında ortak olan birtakım temel adımlar vardır.

1. Oturmak için basit bir yer bulun. Bir sandalyede, yerde ya da hatta yatakta oturabilirsiniz. Basit olduğunuzdan ve rahatsız edilmeyeceğinizden güvenilir olun.

2. Gözlerinizi kapatın ya da bakışlarınızı indirin.

3. Nefesinize odaklanın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin.

4. Nefesinize olabildiğince uzun vakit odaklanmaya devam edin. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

5. Meditasyonunuz bitince gözlerinizi açın ve yavaşça ayağa kalkın.

İçsel Huzur Açığa Çıktı: Meditasyonun Özüne Bir Kılavuz

Meditasyonun Yararları

Meditasyonun pek oldukca faydası olduğu gösterilmiştir, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Azaltılmış stres
  • Geliştirilmiş odaklama
  • Artan saadet
  • Azalmış endişe
  • İyileştirilmiş uyku
  • Gelişmiş yaratıcılık
  • Artan öz farkındalık

İçsel Huzur Açığa Çıktı: Meditasyonun Özüne Bir Kılavuz

Meditasyon Çeşitleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve sizin için en iyi tür, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Kundalini yoga meditasyonu

Meditasyon için Kaynaklar

Meditasyon ile alakalı daha fazla informasyon edinmekle ilgileniyorsanız ya da bir meditasyon pratiğine başlamayı düşünüyorsanız, sizin için birçok kaynak mevcuttur. En iyi kaynaklardan bazıları şunlardır:

  • Kitaplar
  • Çevrimiçi kurslar
  • Meditasyon uygulamaları
  • Meditasyon grupları

Sıkça Sorulan Sorular

S: Meditasyon ile farkındalık arasındaki ayrım nelerdir?

A: Meditasyon ve farkındalık birbirine yakın iki uygulamadır, sadece aralarında birtakım temel farklar vardır. Meditasyon, zihni tek bir dikkat noktasına odaklamayı içeren bir uygulamadır, farkındalık ise meditasyon ve öteki uygulamalarla geliştirilebilen bir farkındalık halidir.

S: Her gün ne kadar vakit meditasyon yapmalıyım?

A: Bu probleminin doğru ya da yanlış cevabı yoktur. Her gün meditasyon yapacağınız süre miktarı, şahsi ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Sadece bir çok uzman, günde 5-10 dakikayla başlamanızı ve uygulamaya alıştıkça meditasyon yapmış olduğunuz süre miktarını kademeli olarak artırmanızı önerir.

Benzer Gönderiler  Dikkatli Ustalık Meditasyonun Günlük Hayatınızı İyileştirmesinin 5 Yolu

S: Ya yapabilirsem?

Antet Özellikler
Meditasyon

* Rehavet
* Stres yok etme
* Artan odaklanma
* İyileştirilmiş uyku
* Azalmış endişe

Dikkatlilik

* Şimdiki anın farkındalığı
* Yargılayıcı olmayan deney
* Kabul
* Sükûnet

İç Huzur

* Sakinlik
* Kanaat
* Sevinç
* Minnettarlık
* Aşk

Maneviyat

* Daha yüksek bir güce bağlanma
* Yaşamın anlamı ve amacı
* Şahsi inkişaf
* Kendini keşfetme
* Aydınlanma

Aydınlanma

* Acıdan hürriyet
* Bireyin reel doğasını ayrım etmesi
* İlahi ile birlik
* Kurtulma
* Nirvana

II. İç Huzur

İçsel rahatlık, sakinlik, sükünet ve iyi olma hissiyle karakterize edilen bir varoluş halidir. Çoğu zaman meditasyon, farkındalık ve öteki psikolojik uygulamalarla ilişkilendirilir.

İç huzurun pek oldukca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş uyku
  • Artan odaklanma ve üretkenlik
  • Gelişmiş yaratıcılık
  • Gelişmiş ilişkiler
  • Daha çok saadet ve sağlık

İç huzuru yakalamanın yollarını arıyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Meditasyon
  • Dikkatlilik
  • Yoga
  • Namaz
  • Tinsel kitaplar okumak
  • Doğada zaman geçirin
  • Sevdiklerinizle zaman geçirin
  • Keyif aldığınız şeyleri yapın

İç huzuru bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Ulaşmak süre ve gayret gerektirir, sadece buna kıymet. İç huzurunuz olduğunda, sevinçli, sıhhatli ve başarı göstermiş olma olasılığınız daha yüksektir.

III. Dikkatlilik

Dikkatlilik, yargılamadan şimdiki ana odaklanma pratiğidir. Zihni düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha fazla bilincinde olmaya eğitmenin bir yoludur. Dikkatlilik, stresi azaltmamıza, ruh halimizi iyileştirmemize ve odaklanmamızı artırmamıza yardımcı olabilir.

Farkındalığı uygulamanın birçok değişik yolu vardır. Basit bir yol, basit bir pozisyonda oturmak ve nefesinize odaklanmaktır. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika ya da dilediğiniz kadar uzun vakit meydana getirmeye devam edin.

Farkındalığı uygulamanın bir öteki yolu da çevrenize odaklanmaktır. Etrafınızdaki manzaraları, sesleri ve kokuları ayrım edin. Vücudunuzun yere ya da sandalyeye karşı hissine dikkat edin. Nefesinizin vücudunuza girip çıkarkenki hislerini ayrım edin.

Farkındalık her yerde, devamlı uygulanabilir. Hayatlarımızda derin bir tesir yaratabilecek basit bir uygulamadır.

IV. Tinsel Gelişme

Psikolojik inkişaf, ferdin psikolojik farkındalığını ve tanrısal olanla bağlantısını geliştirme sürecidir. Birçok değişik şekil alabilen bir yolculuktur, sadece çoğu zaman meditasyon, yakarma ve başkalarına hizmet benzer biçimde uygulamaları ihtiva eder.

Psikolojik inkişaf, artan saadet, iç huzuru ve gaye duygusu dahil olmak suretiyle bir ferdin dünyasına birçok yarar sağlayabilir. Ek olarak insanların reel benlikleriyle irtibat kurmalarına ve daha örneksiz bir halde yaşamalarına yardımcı olabilir.

Psikolojik gelişimi takip etmekle ilgileniyorsanız, yolculuğunuzda size yardımcı olacak birçok kaynak mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak bir meditasyon grubuna katılabilir ya da size rehberlik edecek bir psikolojik öğretmen bulabilirsiniz.

Psikolojik inkişaf hayat boyu devam eden bir süreçtir ve bunu yapmanın tek bir doğru yolu yoktur. Mühim olan sizin için neyin işe yaradığını bulmak ve yolculuğunuzda ilerlemeye devam etmektir.

V. Öz Farkındalık

Öz farkındalık, kendi düşüncelerinizi, hislerinizi ve eylemlerinizi gözlemleme kabiliyetidir. Farkındalık ve meditasyonun temelidir ve iç huzura ulaşmak için eğer olmazsa olmazdır. Öz farkındalığa haiz olduğunuzda, kendinizi net bir halde görebilir ve değerlerinizle ahenkli seçimler yapabilirsiniz.

Öz farkındalığınızı artırmanın birçok yolu vardır. Bir yol, yalnız bir tek süre koymak, düşüncelerinizi ve hislerinizi gözlemlemektir. Bir öteki yol, şimdiki ana odaklanmanıza ve düşüncelerinizin ve hislerinizin daha fazla farkına varmanıza yardımcı olan farkındalık meditasyonu uygulamaktır.

Kendinizin daha fazla farkına vardıkça, düşüncelerinizde ve davranışlarınızda kalıplar görmeye başlayacaksınız. Ek olarak güçlü ve cılız yönlerinizin daha fazla fark edeceksiniz. Bu içgörü, hayatınızda pozitif yönde değişimler yapmanıza ve daha tatmin edici bir hayat yaşamanıza yardımcı olabilir.

İşte öz farkındalığınızı çoğaltmak için birkaç ipucu:

  • Sadece zaman geçirin, düşüncelerinizi ve duygularınızı gözlemleyin.
  • Farkındalık meditasyonu yapın.
  • Düşüncelerinizi ve duygularınızı özetleyen bir günlük tutun.
  • Bir terapistle ya da danışmanla konuşun.
  • Kendinizi tanımanızı sağlayacak kitaplar okuyunuz.
  • Öz farkındalık üstüne bir ders alın.

Öz farkındalığınızı artırarak daha fazla iç huzura kavuşabilir ve daha tatmin edici bir hayat yaşayabilirsiniz.

VI. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Azaltılmış apse
  • İyileştirilmiş kardiyovasküler esenlik
  • Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması
  • Gelişmiş bilişsel işlev
  • Artan yaratıcılık
  • Gelişmiş psikolojik farkındalık

Meditasyonun faydalarının kişiden kişiye değiştiğini belirtmek önemlidir. Birtakım kişiler ötekilerden daha fazla yarar görebilir ve meditasyonun yararları derhal görülmeyebilir. Sadece tertipli ergonomik ile bir çok fert yukarıda listelenen faydaların kimilerini deneyimleyecektir.

Meditasyonun yararları ile alakalı daha fazla informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak bu mevzuda birçok kitap ve yazı bulabilirsiniz.

Iyi mi Meditasyon Yapılır

Meditasyon, yüzyıllardır rahatlamayı teşvik etmek, stresi azaltmak ve odaklanmayı geliştirmek için kullanılan bir uygulamadır. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece tüm bunlar zihni sakinleştirmeyi ve şimdiki ana odaklanmayı ihtiva eder.

Meditasyon yapmanın en basit yollarından biri basit bir pozisyonda oturmak, gözlerinizi kapatmak ve nefesinize odaklanmaktır. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika ya da dilediğiniz kadar uzun vakit meydana getirmeye devam edin.

Meditasyon yapmanın bir öteki yolu da bir mantraya odaklanmaktır. Mantra, yeniden yeniden tekrarladığınız bir kelime ya da ifadedir. Mantranızı tekrarlarken kelimelerin sesine ve bedeninizde hissettiklerinize odaklanın.

Bir nesneye odaklanarak da meditasyon yapabilirsiniz. Bu bir mum alevinden bir çiçeğe kadar her şey olabilir. Nesneye odaklandığınızda, onun ayrıntılarını ayrım edin. Iyi mi görünüyor? Iyi mi kokuyor? Iyi mi hissettiriyor?

Meditasyonu iyi mi yapmayı seçerseniz seçin, en mühim şey sizin için işe yarayan bir yol bulmak ve tertipli olarak ergonomik yapmaktır. Zaman içinde ve pratikle, zihninizi sakinleştirebilir ve meditasyonun faydalarını deneyimleyebilirsiniz.

Meditasyon Çeşitleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları ve uygulamaları vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu, farkındalığı şimdiki ana getirmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon stresi azaltmaya, odaklanmayı iyileştirmeye ve farkındalığı artırmaya yardımcı olabilir.
  • Transandantal meditasyon, bir mantra ya da sesi tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Bu meditasyon türü, rahatlamayı ve derin şuur durumlarını teşvik etmeye yardımcı olabilir.
  • Vipassana meditasyonu, zihni ve bedeni yargılamadan gözlemlemeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon, benliğin ve çevremizdeki dünyanın farkındalığını artırmaya yardımcı olabilir.
  • Kundalini yoga meditasyonu, soluk emek harcaması, ilahiler ve fizyolojik duruşların kullanımını içeren bir meditasyon türüdür. Bu tür meditasyon çakraları dengelemeye ve psikolojik büyümeyi desteklemeye yardımcı olabilir.

Her meditasyon türünün kendine has yararları ve uygulamaları vardır. Keyif aldığınız ve bireysel ihtiyaçlarınıza uyan bir meditasyon türü bulmanız önemlidir.

IX. Meditasyon için Kaynaklar

Meditasyon yapmayı öğrenmenize yardımcı olacak birçok kaynak mevcuttur. İşte en popüler olanlardan birkaçı:

  • Dikkatli parasız çevrimiçi meditasyon kursları ve kaynakları sunan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.
  • Sakinlik yeni başlayanlar ve deneyimli meditasyoncular için muhtelif rehberli meditasyonlar sunan bir meditasyon uygulamasıdır.
  • Baş boşluğu Muhtelif rehberli meditasyonların yanı sıra uyku ve stres yönetimi programları da sunan bir öteki meditasyon uygulamasıdır.
  • Dhamma.org Budizm’in Vipassana geleneğinden parasız çevrimiçi meditasyon kursları ve kaynakları sunan bir internet sitesidir.
  • Insight Meditasyon Merkezi Amerika’de ve dünyanın dört bir yanında meditasyon inzivaları ve dersleri sunan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Bu çevrimiçi kaynaklara ayrıca, yöresel kütüphanenizde ya da kitapçınızda meditasyonla alakalı kitaplar, CD’ler ve DVD’ler de bulabilirsiniz. Ek olarak yöresel yoga stüdyonuzda ya da camia merkezinde meditasyon dersleri bulabilirsiniz.

Meditasyona yeni başladıysanız, başlangıç ​​seviyesindeki bir kurs ya da programla başlamanız iyi bir fikirdir. Bu, meditasyonun temellerini ve güvenilir ve etken bir halde iyi mi uygulayacağınızı öğrenmenize yardımcı olacaktır. Meditasyon ile alakalı temel bir anlayışa haiz olduğunuzda, değişik teknikleri deneyebilir ve sizin için en iyi olanı bulabilirsiniz.

Meditasyon, yaş, ırk, din ya da geçmişe bakılmaksızın her insana yarar sağlayabilecek bir uygulamadır. Stres yok etme, rehavet ve öz farkındalık için güçlü bir araçtır. Meditasyon ile alakalı daha fazla informasyon edinmek istiyorsanız, mevcut kaynakları keşfetmenizi ve denemenizi tavsiye ederim. Hayatınıza ne kadar yarar sağlayabileceğine şaşırabilirsiniz.

İşte meditasyon ile alakalı sık sorulan sorular ve cevapları:

S: Meditasyon nelerdir?

A: Meditasyon, zihni tek bir nesneye, düşünceye ya da aktiviteye odaklamayı içeren bir uygulamadır. Rehavet, stres yok etme ve psikolojik inkişaf benzer biçimde muhtelif amaçlar için yapılabilir.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?

A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece birtakım temel adımlar içinde basit bir pozisyon bulmak, gözlerinizi kapatmak ve nefesinize odaklanmak yer alır. Ek olarak bir mantraya, kendinize tekrarladığınız bir sese ya da cümleye ya da mum alevi benzer biçimde bir nesneye odaklanabilirsiniz.

S: Meditasyonun yararları nedir?

A: Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı ve konsantrasyonu iyileştirme ve ruh halini iyileştirme benzer biçimde bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir. Ek olarak uyku standardını iyileştirmeye, ağrıyı azaltmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Benzer Gönderiler  İçsel Huzur Daha Dengeli Bir Hayata Doğru Meditasyon Yapın

Tugra Pamuk, teknolojiye olan derin tutkusuyla bilinen bir dijital içerik üreticisidir; teknoloji trendlerini ve yeniliklerini yakından takip ederek, okuyucularına değerli bilgiler sunmayı amaçlamaktadır. Bilgisayar mühendisliği ve yazılım geliştirme alanındaki geniş bilgi birikimiyle, Rubyfe.com blogunda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmektedir. Tugra, her gün değişen teknoloji dünyasında doğru ve ilham verici içerikler sunarak, teknoloji meraklılarının ve profesyonellerinin bilgi seviyelerini artırmayı hedeflemektedir.

  • Toplam 160 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Rahat Nefes Alın Stres Giderme Bilgeliğini Geliştirmek İçin Nefes Merkezli Bir Yaklaşım

Ruhsal Dinginlik 1 hafta önce

İçindekilerII. Yanıt formatı nelerdir?III. Bir cevap biçiminin beklenmedik olması ne demektir?Rahat Nefes Alın: Stres Giderme Bilgeliğini Geliştirmek İçin Nefes Merkezli Bir YaklaşımV. Beklenmeyen cevap biçimlerinin neticeleri nedir?Rahat Nefes Alın: Stres Giderme Bilgeliğini Geliştirmek İçin Nefes Merkezli Bir YaklaşımVII. Beklenmeyen cevap biçimleriyle iyi mi başa çıkabilirsiniz?VIII. Sorular ve CevaplarıIX. II. Yanıt formatı nelerdir?III. Bir cevap biçiminin beklenmedik olması ne demektir?IV. Beklenmeyen cevap biçimlerinin sebepleri nedir?V. Beklenmeyen cevap biçimlerinin neticeleri nedir?VI. Beklenmeyen cevap biçimlerini iyi mi önleyebilirsiniz? Rahat Nefes Alın: Stres Giderme Bilgeliğini Geliştirmek İçin Nefes Merkezli Bir Yaklaşım Stres yaşamın düzgüsel bir parçasıdır, sadece oldukça fazla olduğunda yönetilmesi zor olabilir. Her neyse ki, soluk egzersizleri de dahil olmak suretiyle stresi azaltmanın birçok yolu vardır. Nefes emek vermesi, nefesinizi kullanarak rehavet ve zihinsel ve fizyolojik sağlığınızı iyileştirme pratiğidir. Birçok değişik soluk emek vermesi tekniği vardır, sadece tüm bunlar nefesinizi yavaşlatmaya ve dikkatinizi şimdiki ana getirmeye odaklanır. Yavaş ve derin soluk aldığınızda, vücudunuza […]

Zen Zephyr Rahatlama Teknikleriyle Huzur Rüzgarlarında Yolculuk Etme Rehberi

Ruhsal Dinginlik 2 hafta önce

İçindekilerRahatlama Teknikleri3. Huzurun rüzgarlarına binmek4. Zen’in yararlarıZen’e iyi mi ulaşılır6. Farkındalık meditasyonu7. Yoga8.Tai Chi9. Çigong Zen Zephyr: Rahatlama Teknikleriyle Huzur Rüzgarlarına Binmek Zen, derin bir rehavet ve iç huzuru halidir. Çoğu zaman meditasyon, farkındalık ve yoga ile ilişkilendirilir. Zen durumuna ulaşmanıza destek olabilecek birçok değişik rehavet tekniği vardır. En popüler olanlardan bazıları şunlardır: Farkındalık meditasyonu Yoga tai chi Çigong Bu teknikler stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve genel refahınızı artırmanıza destek olabilir. Rahatlama tekniklerine yeniyseniz, bayağı bir uygulamayla adım atmak iyi bir fikirdir. Farkındalık meditasyonu adım atmak için mükemmel bir yerdir. Farkındalık meditasyonuna başlamanıza destek olacak birçok deposu çevrimiçi bulabilirsiniz. Temel bir rehavet tekniğinde ustalaştığınızda, öteki teknikleri denemeye başlayabilirsiniz. Değişik tekniklerin bir kombinasyonundan hoşlandığınızı görebilirsiniz. Mühim olan sizin için işe yarayan bir rehavet tekniği bulup bunu tertipli olarak uygulamaktır. Tertipli tatbik ile daha rahat ve daha sık bir halde zen durumuna ulaşabilirsiniz. İşte rehavet tekniklerini icra etmek için birtakım ipuçları: […]

Dikkatli Ustalık Meditasyonun Günlük Hayatınızı İyileştirmesinin 5 Yolu

(*5*)İçindekilerII. Meditasyonun YararlarıIII. Meditasyon Iyi mi YapılırIV. Değişik Meditasyon TürleriV. Meditasyonun Fizyolojik Esenlik İçin YararlarıVI. Meditasyonun Romantik Esenlik İçin YararlarıVII. Meditasyonun Romantik Esenlik İçin YararlarıVIII. Meditasyonun Psikolojik Esenlik İçin YararlarıIX. Meditasyonun İlişkilere Yararları Dikkatli Ustalık: Meditasyonun Günlük Hayatınızı Pozitif Etkilemesi II. Meditasyonun Yararları III. Meditasyon Iyi mi Yapılır IV. Değişik Meditasyon Türleri V. Meditasyonun Fizyolojik Esenlik İçin Yararları VI. Meditasyonun Zihinsel Esenlik Açısından Yararları VII. Meditasyonun Romantik Esenlik İçin Yararları VIII. Meditasyonun Psikolojik Esenlik İçin Yararları IX. Meditasyonun İlişkilere Yararları Standart Sorular Hususiyet Tarif Meditasyon Dikkat ve farkındalığı eğitme uygulaması, sıklıkla resmi oturma pratiği yöntemiyle yapılır. Dikkatlilik Ferdin kendi düşüncelerinin, duygularının ve bedensel duyumlarının yargılamadan bilincinde olma durumu. Stres yok etme Meditasyon, insanlara düşüncelerini ve duygularını iyi mi yöneteceklerini öğreterek stres seviyelerini azaltmaya destek olabilir. Ruh sağlığı Meditasyon kaygıyı, depresyonu ve stresi azaltarak ruh sağlığınızı iyileştirmeye destek olabilir. Kendini geliştirme Meditasyon, insanların öz farkındalıklarını, odaklanma kabiliyetlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine destek […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele